Onze diensten Begrafenis

Wat houdt het plannen van een uitvaart precies in?

Begrafenis

In samenspraak met de nabestaanden en met respect voor de laatste wensen van de overledene regelen en verzorgen wij de uitvaart met de nodige discretie en zorg. Wij verzorgen alle nodige formaliteiten:

De aangifte van het overlijden, het bezorgen van de nodige uittreksels van de concessie op de gemeente, het regelen van bloemen, het voorzien van rouwdrukwerk, incl. het plaatsen van het overlijdensbericht in dagbladen, …

Bekijk al onze diensten

Wat kost een begrafenis?

De prijs van een begrafenis hangt af van verschillende keuzes. Bij Uitvaartplanner Daems vinden we het belangrijk om een persoonlijk en warm afscheid te organiseren, met oog voor duurzaamheid. Daarom helpen we je graag bij het samenstellen van een uitvaart op maat. Samen met jou maken we een plan op waarbij we rekening houden met jouw budget. Neem gerust met ons contact op om dit samen te bekijken.

Contacteer ons

Begrafenis

Om een idee te krijgen hoeveel de uitvaart die je voor ogen hebt zal kosten? Sereni beschikt over een online uitvaartplanner waar je een simulatie kan maken van je wensen.

Soorten graven

Begrafenis

Natuurgraf
Een natuurgraf bestaat uitsluitend uit biologisch afbreekbare materialen. Bij dit soort graven staat duurzaamheid dan ook centraal. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om een grafmonument te plaatsen bij een natuurgraf en worden dingen die op het graf worden gezet (zoals bloemstukken, linten en decoratie) na enkele weken weggehaald. Een voordeel van dit soort graven is dat het mogelijk is om langdurige grafrechten te verwerven.

Urnengraf
Bij een urnegraf wordt de urne begraven op de begraafplaats en afgedekt door een gepersonaliseerde steen of tegel. De huurtermijn van deze graven variëren tussen de vijf en tien jaar en kan eventueel verlengd worden.

Graf-mausoleum
Een mausoleum is een bovengrondse grafkelder waarin de overledene begraven wordt. Hoewel er vroeger enkel belangrijke personen werden begraven in een mausoleum, kan vandaag iedereen die dat wil (en kan bekostigen) ervoor kiezen om in dit soort graf te begraven worden. Verder is het vaak niet mogelijk om een mausoleum te kopen of te huren aangezien dit vaak bezit is van een familie die deze graven doorgeven aan de volgende generaties.

Grafkelder
In Vlaanderen is een grafkelder verplicht geventileerd. Het is een betonnen segment voorzien van een koolstoffilter waardoor het lichaam van de overledene op een natuurlijke wijze droogt tot stof.

Troostartikelen

Gedenkstenen

Het is een feit dat iedereen met eigen en unieke emoties kampt bij een verlies. Wij helpen jullie graag bij een gepersonaliseerde gedenksteen, en zorgen dat er een goed evenwicht is tussen de wensen van de overledene en jullie gevoelens.

Gedenkstenen

Bloemen

Wil je een rouwstuk of rouwboeket bestellen voor een begrafenis? We begeleiden je graag bij de samenstelling van het rouwboeket naar wens samen om jouw dierbare een laatste dienst te bewijzen of om een naaste te troosten.

Bloemen

Herinneringskristal

Je eigen verhaal, herinnering of foto van de overledene, symbolisch weergeven in glas. Als geschenk voor iemand die je dierbaar is of gewoon een geschenk voor jezelf. Een aandenken gesmolten in glaskunst.

Herinneringskristal