Inspiratie Een uitvaart plannen doe je niet alleen

Een uitvaart plannen doe je niet alleen

Een uitvaart plannen doe je niet alleen

Praktische en administratieve regelingen

Uitvaartzorg is heel breed. De eerste vragen die je zal krijgen, zijn bijvoorbeeld:

• Had de overleden dierbare een uitvaartverzekering?
• Is er een wilsbeschikking geregistreerd bij de burgerlijke stand van de gemeente?

Met deze informatie kunnen belangrijke keuzes wellicht gemakkelijker worden gemaakt. Je uitvaartplanner zal je hiermee dan ook zeker helpen.

Het afscheid is het belangrijkste onderdeel, of er nu gekozen wordt voor een begrafenis of een crematie. De uitvaartlocatie is hierbij een zeer belangrijke keuze die je moet maken. Je Sereni uitvaartplanner kan je verschillende keuzes voorleggen afhankelijk van je behoeften. Een goede uitvaartlocatie kan een aula zijn, een ontmoetingsplaats, een kerk of zelfs een originele locatie. Je naaste omgeving informeren over het heengaan en ze eventueel ook uitnodigen op het afscheid gebeurt vandaag nog steeds met het drukken van een mooie rouwbrief of rouwkaart.

Ook hierin zal je uitvaartplanner je begeleiden en een snelle levering aan huis garanderen. Bloemen en muziek zijn eveneens onontbeerlijk bij een mooi afscheid. De Sereni huisbloemist beheerst dit vak als geen ander. Sereni kan daarnaast putten uit een breed scala van professionele muzikanten om het afscheid de nodige sereniteit te geven.

Bij alle praktische en administratieve afspraken van de uitvaartzorg zal Sereni je begeleiden zodat je jezelf kan concentreren op het allerbelangrijkste: de inhoud van de ceremonie.

Opbaring van het lichaam

Je kan ervoor opteren om het lichaam thuis op te baren of om gebruik te maken van een familiekamer in een funerarium of uitvaartcentrum. De meeste Sereni-uitvaartcentra hebben een 24/7 familiekamer waar je in alle rust en intimiteit een bezoek kan brengen.

Nazorg bij een uitvaart

Na de uitvaartplechtigheid laat Sereni je niet los, we zijn er na het afscheid voor jou via ons aanbod van nazorg op drie domeinen:

• Administratief
• Emotioneel
• Fiscaal

Uitvaart nazorg gaat bij Sereni verder dan de nabestaanden zorg. Je uitvaartplanner zal je hierover informeren.

De traditionele begrafenis bij de begrafenisondernemer in je eigen gemeente behoort tot het verleden. Een eigentijdse uitvaartplanner zit niet stil en denkt na over hoe het afscheid er vandaag en morgen kan en mag uitzien.

Bij Sereni ben je hiervoor aan het juiste adres; onze uitvaartplanners zijn dynamische mensen die graag met je meedenken.

Contacteer ons voor meer informatie

Een uitvaart plannen doe je niet alleen